Laatste update

Het is even geleden dat ik iets op de website heb gezet,maar dan nu toch even een laatste update.

Het gaat allemaal goed met de honden,het sportseizoen is net weer afgelopen en we zijn met ons C team verschillende keren tijdens de wedstrijden in de prijzen gevallen.Houston ,onze jongste telg is ondertussen uitgegroeit tot een mooie grote boy en loopt in het team nu samen met Yukon in lead en de 2 broers Askhano en Togo lopen samen in wheel. Askhano is nu bijna 7 jaar ,Yukon 6,5 jaar , Togo is bijna 5 jaar en Houston is nu 3,5 jaar .De 3 oudste Tjento 13 jaar ,Spirit bijna 13 jaar en Matz ruim 10 jaar.Die 3 zijn met pensioen en mogen genieten van hun oude dag .

Ook dit jaar zijn we weer in februari naar Zweden geweest. We zijn naar Camp Danneval in Krokom geweest en hebben daar heerlijk kunnen sleeën.

nieuwe step

We hebben de oude dogscooter step vervangen door een Kostka monster max dog G5 step. Deze step is een stuk stabieler ,zodat ik er ook met de nieuwe honden mee kan steppen en dat is dan ondanks de snelheid toch nog veilig .

Nieuwe aanwinst

We hebben er sinds kort weer een husky bij.Het is een neefje van Askhano en Togo en een achterneefje van Yukon.hij heeft de naam Houston en komt van dezelfde kennel als de laatste 3. de Sirirosca Kennel uit Coevorden.

Hoi ik ben Houston

Okatan overleden

Op woensdag 7 oktober 2020 hebben we geheel onverwacht onze Okatan moeten laten inslapen.

Hij had maandag niet echt goed gegeten maar dat komt wel eens vaker voor,dat was voor ons nog geen reden tot paniek.Die maandagavond wilde hij ook niet poepen en de dinsdagmorgen ook niet,dus ik dacht dat hij een verstopping had.Hij werd in de loop van de dinsdag steeds slomer en zijn buik zette op.Dus aan het eind van die dag toch maar de dierenarts gebeld,voor die avond zat hij vol maar we konden de volgende avond terecht.Prima dachten we nog,een verstopping is niet direct reden tot spoed dus woensdagavond was oke.Op woensdag ben ik tussen de middag vanaf mijn werk nog even naar huis gegaan om Okatan uit te laten en toen liep hij erg moelijk.En helaas aan het einde van de dag kon hij haast helemaal niet meer alleen lopen.Toen we bij de dierenarts aankwamen zag die gelijk dat dit geen verstopping van de darmen was.Na enkele onderzoeken en testen werd er een diagnose gesteld en die was verschrikkelijk.Kwaadaardige tumoren in zijn buik.En er waren er al enkele geknapt en het vocht wat uit zo’n tumor komt is dus giftig voor de spieren en andere ingewanden.dus zijn spieren waren al aangetast vandaar dat Okatan niet meer kon lopen.Opereren had geen zin meer.we kregen ook gelijk te horen dat we dit niet hadden kunnen voorkomen.Een inwendige kwaadaardige tumor valt pas op als het al te laat is.

Okatan heeft gelukkig geen pijn gehad en er zelf niets van gemerkt.Een schrale troost.

kennel opknappen

We zijn begonnen om de kennel een opknap beurt te geven.Het nachthok van buiten opnieuw schilderen en van binnen betimmeren,nieuwe vloerplaten erin en wanden schilderen.Ook de wijntonnen waar de honden in kunnen liggen worden vervangen door nieuwe.1 is er al klaar de andere is in de maak.en ze hebben een nieuwe tafel gekregen om heerlijk op te kunnen zonnen.Als dit gedeelte klaar is dan gaan we aan het kennel gedeelte beginnen,daar wordt de vloer aan gepakt en het dak gedeeltelijk vervangen.

Zweden 2020

Afgelopen februari zijn we weer naar zweden gegaan,deze keer naar camping Rödvattnet ,waar we met 6 personen een huis hadden gehuurd met speelwei voor de honden.Er lag weer sneeuw genoeg en we hebben er een fijne vakantie gehad.Alleen jammer dat de trails voor ons niet glad genoeg waren,waardoor we niet zoveel hebben kunnen sleeën dan we hadden gewild.Maar ondanks dat hebben we toch een fijne tijd gehad.Weer een nieuwe omgeving ontdekt en veel rendieren gezien.

Weekkrant de Rosbode

Op 22 januari 2020 stond in ons plaatselijke weekblad De Rosbode,een interview met Mariëtte over onze honden.Was erg leuk om hier aan mee te werken.Alleen staan er helaas een paar foutjes in de tekst.Onze laatste 3 honden komen niet van een fokker uit België,maar van een fokker/kennel uit Coevorden.Ook onze laatste husky zal van die fokker/kennel gaan komen.

Togo groeit als kool

Togo,onze laatste husky,die doet het erg goed tussen de rest van de boy’s.Hij groeit goed en past zich erg goed aan aan de rest.hij is nu bijna al net zo groot als zijn oom Yukon.We denken dan ook dat hij ook weer een hoge husky gaat worden,waarschijnlijk niet zo hoog op zijn poten als zijn broer Askhano,maar toch zal hij wel in die buurt gaan komen.Vanaf aankomend seizoen loopt hij mee in het C team (4 hondenteam).Matz zal dan uit het C team gaan en die zal samen met Spirit voor de step gaan lopen (D team).

Okatan met pensioen

Het seizoen is voor ons weer voorbij. Okatan ,onze oudste husky,mag met husky pensioen.hij is bijna 12 jaar en mag voortaan binnen wonen en hoeft niet meer voor de step te trekken.Hij zou het nog wel willen,want hij blijft een husky en tussen zijn oren denkt hij dat hij nog jong is en wil gewoon werken,maar omdat hij al op leeftijd raakt hebben we besloten dat dat niet meer kan.Zijn poten kunnen nu minder aan dan dat hij zelf denkt 😉 .Vandaar dat we deze beslissing voor hem genomen hebben.En mag hij lekker relaxt van zijn oude dag gaan genieten.

Nieuw teamgenoot Togo

We hebben er weer een team genoot bij ,de 9é husky voor ons  en hij heeft de naam Sirirosca Hobo Jim Togo.

Met als roepnaam Togo,hij is geboren op 06-07-2019 en het is een volle broer van Askhano,dus hij heeft zowel dezelfde moeder als vader.

Zaterdag 31 augustus is hij thuis gekomen en de andere honden accepteren hem goed.

Yukon is op dit moment zijn grootste maatje,daar trek hij op dit moment het meeste mee op.