Togo groeit als kool

Togo,onze laatste husky,die doet het erg goed tussen de rest van de boy’s.Hij groeit goed en past zich erg goed aan aan de rest.hij is nu bijna al net zo groot als zijn oom Yukon.We denken dan ook dat hij ook weer een hoge husky gaat worden,waarschijnlijk niet zo hoog op zijn poten als zijn broer Askhano,maar toch zal hij wel in die buurt gaan komen.Vanaf aankomend seizoen loopt hij mee in het C team (4 hondenteam).Matz zal dan uit het C team gaan en die zal samen met Spirit voor de step gaan lopen (D team).

Okatan met pensioen

Het seizoen is voor ons weer voorbij. Okatan ,onze oudste husky,mag met husky pensioen.hij is bijna 12 jaar en mag voortaan binnen wonen en hoeft niet meer voor de step te trekken.Hij zou het nog wel willen,want hij blijft een husky en tussen zijn oren denkt hij dat hij nog jong is en wil gewoon werken,maar omdat hij al op leeftijd raakt hebben we besloten dat dat niet meer kan.Zijn poten kunnen nu minder aan dan dat hij zelf denkt 😉 .Vandaar dat we deze beslissing voor hem genomen hebben.En mag hij lekker relaxt van zijn oude dag gaan genieten.

Nieuw teamgenoot Togo

We hebben er weer een team genoot bij ,de 9é husky voor ons  en hij heeft de naam Sirirosca Hobo Jim Togo.

Met als roepnaam Togo,hij is geboren op 06-07-2019 en het is een volle broer van Askhano,dus hij heeft zowel dezelfde moeder als vader.

Zaterdag 31 augustus is hij thuis gekomen en de andere honden accepteren hem goed.

Yukon is op dit moment zijn grootste maatje,daar trek hij op dit moment het meeste mee op. 

Speelveld

Het speelveld van de honden dat we in Oss hebben is verplaatst en ook gelijk een beetje vergroot.Nu zonder schuurtjes en bomen erop.Dus het is 1 groot veld geworden.Foto´s en filmpjes zijn te zien in fotomapje 09 .

Kampioensclubmatch SHKN 2018

We zijn afgelopen zondag bij de kampioensclubmatch geweest en hadden onze Askhano en Yukon ingeschreven.Beiden hebben het goed gedaan en zijn uitstekend beoordeeld door de keurmeester.Yukon is in de babyklasse reuen 1é geworden met een “veelbelovend”en Askhano is in de jeugdklasse reuen 2é geworden met een “uitmuntend”.Dus beter konden ze het niet doen.

Yukon geboren

Op  25-12-2017 is onze 8ste husky geboren ,hij krijgt de naam Sirirosca Dascher Yukon (Yukon wordt zijn roepnaam),weer bij de Sirirosca kennel van Siebren en Ingrid Molenaar.Dat is dezelfde kennel als waar Askhano vandaan komt.Op zaterdag 17 februari 2018 gaan we hem ophalen en dan mag hij vanaf het nieuwe sportseizoen in oktober samen met Askhano het C team gaan versterken. Okatan en Spirit gaan samen lopen voor de step (happy dog) en het 4 hondenteam (C1) bestaat dan uit Tjento,Matz,Askhano en Yukon.

Vakantie in Zweden

Onze vakantie in Zweden zit er weer op.Dit jaar is er ontzettend veel sneeuw gevallen in Zweden,waar wij zaten in Stöde viel er 1.10 m aan sneeuw.Voor zweedse begrippen was dit een erg strenge winter .Ook de temperaturen waren ver onder het vriespunt,overdag was het vaak rond de -10 en s’nachts kon het makkelijk afkoelen naar – 25 . Door de vele sneeuw die er viel was het soms moeilijk om de trails goed te houden waardoor we op sommige dagen niet konden sleeén.Askhano was nu voor het eerst in de sneeuw en hij vond het geweldig en dook regelmatig met zijn snoet de sneeuw in ,zowel aan de stake-out als op het speelveld waar ze een paar keer per dag lekker rond konden rennen en spelen.We hebben er weer een fijne sneeuwvakantie opzitten en moeten nu weer geduld hebben tot volgend jaar.

slee en kickspark

We hebben er een nieuwe houtenslee en een kickspark bijgekocht,een kickspark is een kleine slee waar 1 of 2 honden voor kunnen.De reserve houtenslee die we hadden hebben we weggedaan want die was erg oud en vrij lomp om mee te sleeën ,nu hebben we een kortere slee terug gekocht en die is ook veel makkelijker te gebruiken.Met een sleezak erbij want dat is erg makkelijk om spullen zoals reservelijn of riem  in mee te nemen .

Madness overleden

Onverwacht hebben wij woensdagavond 6-9-2017 onze husky mascotte
MADNESS From the Touch of Speed 
moeten laten inslapen.
Er was een zenuw bekneld geraakt en zijn rug was beschadigd (artrose) .
We hadden nog hoop dat de behandeling en medicijnen zouden aanslaan ,maar helaas, de pijn die hij had werd alleen maar erger en dat heeft hij niet verdiend.

Madness bedankt voor alle knuffels en de liefde die je ons gegeven hebt

Dag lieve clown we zullen je missen
en geef KIANGO een dikke knuffel van ons xx

28-12-2007  —– 06-09-2017

Askhano is thuis

We hebben van de week onze nieuwe aanwinst Askhano opgehaald.Hij is nu 8 weken geweest.Het gaat goed .Hij piept s’nachts niet en slaapt gewoon door .De andere honden moeten nog wel even aan hem wennen,zo’n klein doerakje zijn ze niet meer gewent.Tjento en Madness vinden het wel prima zolang hij nog niet te veel in hun staarten gaat hangen ,Okatan en Matz vinden hem reuze interessant maar nog een klein beetje op afstand en Spirit wil heel de tijd met Askhano spelen maar is nog erg lomp richting hem dus soms piept Askhano dan even en daar schrik Spirit dan weer van.Wel grappig om te zien dat ze hem toch wel vrij makkelijk accepteren.Eten doet Askhano ook al prima ,netjes naast de andere bigboy’s.Er zijn weer wat foto’s en video’s toegevoegd zodat je kunt volgen hoe het met hem gaat.